5 znakova da je ljubavi dosao kraj: Evo sta ce srusiti vas brak!

5 znakova da je ljubavi dosao kraj: Evo sta ce srusiti vas brak!

12/12/2022 Off By Maja

Imati dobru vezu  jedan je od najvažnijih ciljeva na našem životnom putu, a ponekad, bez obzira koliko želimo da veza funkcionira, jednostavno ne uspije. Naravno, kada je brak osuđen na propast, postoje jasni znaci da jeste. Iako je možda primamljivo ignorisati znakove i pretvarati se da je sve u redu, ne biste trebali.

Ako previdimo crvene zastavice koje nam se vijore pred licem, nećemo poboljšati ishod naše veze. Međutim, ako se suočite sa problemima između vas, u boljoj ste poziciji da ih ili prevaziđete ili uštedite mnogo izgubljene energije, vremena i slomljenog srca.

Evo 8 znakova da veza ide ka razvodu.

1 Želite da isprovocirate svog supružnika

Ako stalno testirate koliko daleko možete odvesti svoj brak prije nego što se potpuno raspadne, igrajte rulet za razvod. Moguće je da podsvjesno želite prekinuti vezu, ali se bojite učiniti korak. Na primjer, ako ostavite svoj računar otvoren za neprikladnu razmjenu e-pošte, možete se potajno nadati da će je vaš partner pronaći kako bi mogao započeti razgovor o tome zašto ste nesretni.

PRIDRUŽI SE U NAŠU GRUPU I PRATI NAS SVAKI DAN! KLIKNI >>> OVDE <<<

2 Vašu komunikaciju karakteriše zanemarivanje.

Svi se ponekad svađaju u vezi, ali kada se obične svađe pretvore u rat mržnje, postoji problem. Biće trenutaka kada partneru kažemo stvari koje ne mislimo, ali prezir je nešto sasvim drugo. Prezir je pravo omalovažavanje i nepoštovanje druge osobe. Poštovanje je neophodno u braku, i još uvijek može biti prisutno u trenucima neslaganja ili nevolja. Međutim, ako vidite svog supružnika kao nekog nedostojnog vašeg poštovanja, vaš brak će vjerovatno krenuti nizbrdo.

Komunikacija je ključni element zdrave veze.

Čak i kada dođe do nesuglasica, važno je da supružnici shvate kako se drugi osjeća svakodnevno. Neki možda misle da je izbjegavanje razgovora radi izbjegavanja svađa poželjnije od svađe sa supružnikom. Međutim, kada se komunikacija potpuno pokvari, to je znak da nijedna strana nije voljna da se trudi da sazna kako se njihov supružnik osjeća. Ovo je znak da obje strane smatraju da veza više nije vrijedna toga.

Nastavak na sljedecoj stranici…

Pages: 1 2