UKLJUČITE VIJUGE: Možete li Vi rešiti ovaj zadatak?!

UKLJUČITE VIJUGE: Možete li Vi rešiti ovaj zadatak?!

15/12/2022 Off By Maja

Mozgalice, skrivalice i matematički zadaci su igre koje vam mi tako često pripremamo. Naravno da to činimo, jer znamo da volite da ih rešavate. A mi smo se ovoga puta odlučili za jedan zadatak. Vama će zapravo biti potrebno jako mnogo vremena i pre svega opreza kako bi došli do tačnog rešenja ovog zadatka…

 

Niti jedan zadatak koga vam pripremamo nije jednostavan za rešiti. Čak naprotiv, matematički zadaci koje vam pripremamo su veoma teški za rešiti i za njihovo rešavanje vam je uvek potrebno mnogo truda. Slična situacija je i sa zadatkom koga vam ovoga puta pripremamo, jer je i on jako težak za rešiti.

Kao i kod predhodnih zadataka, tako i kod ovog, vi trebate dobro računa da povedete o redosledu matematičkih operacija. Sem toga trebate da shvatite koji se broj dobija kada se neki broj pomnoži sa 0. A posebno je važno da shvatite koji se znak podrazumeva ako se ispred zagrade ne nalazi niti jedan znak.

Pridruži se u našu GRUPU i prati nas svaki dan! KLIKNI >>> OVDE <<<

Mnogo opreza i upornosti će vam biti potrebno kako bi došli do tačnog rešenja ovog zadatka. Međutim, ovaj zadatak svakako da nije nerešiv i vi uz pomoć truda možete uspeti da dođete to njegovog tačnog rešenja.

Izdvojite malo svog dragocenog vremena za ovaj zadatak. Zabavite se i pokušajte ga rešiti. Ali ako u tome i ne uspete, ne brinite. Jer ćemo vam mi ispod otkriti na koji način se rešava ovaj zadatak, kao i koje je njegovo rešenje.

Nastavak na sledećoj stranici…

Pages: 1 2